Amaryllisten sipuleiden istutus

Tuotekoodi: 00-10 0,00€
Ei tällä hetkellä myynnissä

Tuotekuvaus:


Istutus- ja hoito-ohjeet

Sipuleita säilytetään ennen istutusta pimeässä, noin 10 asteen lämpötilassa. Ennen istutusta sipulia voidaan pitää muutamia tunteja haaleassa vedessä jotta juuristo kyllästyy vedellä ja juurtuminen nopeutuu.

Vain juuret ja enintään sipulin alaosa saa kastua.

Istutusmulta hiekkapitoista kukkamultaa tai esim. kaktusmultaa. Ruukku saa olla melko ahdas.

Mahdolliset pienet sivusipulit kannattaa poistaa ja ne voi vaikka istuttaa omaan ruukkuunsa kasvamaan.

Ruukku täytetään mullalla niin, että 1/3 sipulista on mullan pinnan yläpuolella. Multa tiivistetään tiukasti sipulin ympärille niin, ettei juuriston väliin jää ilmataskuja. Istutuksen jälkeen multa kastellaan hyvin.

Ruukkua pidetään lämpimässä paikassa n. 20-24 astetta. Kun nuput ovat näkyvissä, multa kastellaan seuraavan kerran ja ruukku siirretään valoon (jos on ollut pimeässä). Kukinta alkaa 6-8 viikon kuluttua istutuksesta lajikkeesta riippuen, kukintaa voi hidastaa siirtämällä amaryllis viileään paikkaan.

Anna vettä säästeliäästi. Kastele vain multa, ei sipulia.


Kukinnan jälkeen

Oikealla hoidolla amaryllis on monivuotinen ja kukkii vuodesta toiseen.
Kuihtuneet kukkavarret leikataan pois. Lannoita kasvia kastelun yhteydessä parin viikon välein.

Pintamulta saa kuivahtaa kastelujen välillä. Kasvatetaan lämpimässä paikassa. Lehdet keräävät voimia sipuliin seuraavan vuoden kukintaa varten. Hallojen jälkeen amarylliksen voi viedä ulos, mielellään varjoisaan paikkaan.

Elokuussa kastelua vähennetään ja lannoittaminen lopetetaan kokonaan. Pikkuhiljaa myös kastelu lopetetaan. Syksyllä lakastuneet lehdet poistetaan ja sipuli viedään ruukkuineen kuivaan, pimeään paikkaan n 15 asteeseen.

Sipulin annetaan levätä pari kuukautta ilman vettä ja ravinteita, kunnes nuppu tulee näkyviin jolloin voidaan istuttaa uudelleen.


Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio